/media/210350/Toppbanner_Christianssands-Brygghus_nett.jpg

Nyheter fra Bryggmesteren

Hva finnes i Kranene?

Visste du at øl regnes som kanskje verdenshistoriens aller første kulturdrikk og ifølge arkeologene var avgjørende for at de første sivilisasjonene oppstod? På Christianssand Brygghus tar vi historien og øl-opplevelsen like alvorlig som våre kunder. Basert på bryggermisterens egne oppskrifter får du ekte håndverksøl rett fra vårt eget mikrobryggeri. Som et lite bryggeri er vi svært fleksible, du vil derfor ofte finne nye og spennende øltyper i kranene.

12987105_1067365293325419_1116316157864033240_n

Fra 2012 til dags dato har vi på Christianssand Brygghus servert gjestene våre over hundre tusen liter fordelt ut på over 200 forskjellige brygg. 

 

Dette har vi av egne brygg på tapp NÅ: 

Blonde Ale (ABV 5,5% / 83,-)
Vårt lyse og lette alternativ for den som vanligvis velger pils, men med en mer markant bitterhet. Smak og aroma er frisk med god balanse av sødme og bitterhet. Passer som tørsteslukker, til lette retter med lyst kjøtt eller sjømat.

Brown Ale ( ABV 6% / 98,-)
Det er brukt hele seks ulike malttyper og en god porsjon amerikansk humle noe som gir dybde og spennende smaker. Med aroma og smak av nøtter og røstet malt mener vi dette er et ypperlig matøl. Ølet passer til Grillet rødt kjøtt, krydret mat og ost.

Single Hop IPA ( ABV 7,5% / 99,-)
En singel hop IPA der vi har brukt humlesorten Southern Passion fra Sør-Afrika. Ølet har en markant bitterhet, florale noter og aromaer av tropisk frukt, krydder og gress. Passer til krydret mat, burger og kjøttretter.

Solsletta Saison (ABV 6,5% / 98,-)
Øl inspirert av bryggetradisjoner på den belgiske landsbygden. En lys gylden ale som er fruktig og krydret. Markant belgisk gjærkarakter. 

Gyldenlöwes Stout (ABV 6,7% / 98,-)
Vårt mørkeste alternativ. Klassisk stout med preg av røstet malt, hint av sjokolade og tørket frukt. Perfekt til dessert eller for seg selv.

Autumn Amber (ABV 5,8% / 96,-)
En rød-brun ale med preg av krystallmalt og et tydelig humlebitt fra amerikansk humle. Passer til kjøtt og andre kraftige retter.

#200 (ABV 6,5% / 98,-)
I 2016 satt iv vårt brygg nr. 200 i bryggeriet. Batch #200 er en amerikansk sour ale tilsatt pasjonsfrukt. En syrlig og forfriskende ale med fremtredende smak av pasjonsfrukt. 

På utkikk etter en ny favoritt? Vår ølplanke koster 149,- og du får teste flere av våre fatøl! :) 

Ølplanke 

 

Ølsmakinger på Brygghuset?

Perfekt for utdrikningslag, bursdager eller uformelle samlinger.

På Christianssand Brygghus ønsker vi å gi gjestene våre gode opplevelser. 

En ølsmaking hos oss gir deg mulighet til å smake alle våre øl samtidig som man kan lære en ting eller to om øl og brygging.

Ta kontakt på booking@christianssand-brygghus.no

 

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon kan du finne her.

 

 

Åpningstider

Mandag - Lørdag
Fra kl. 15.00

Søndag
STENGT

E-mail:
booking@christianssand-brygghus.no
Telefon: +47 417 26 000

Vand & Meltdown